Dec 18, 2010
1 komentara

Kletva

Jeste li gledali “Šišanje”? Niste”¦šalite se? Aaa? Stvarno niste!
E, onda ste huligani.
Ma, kako “nije to baš tako”. Tako je il’nikako, Latinke mi.  Tako mi Karleušinog glasa i Koraćevih šiški. Peščanik mi iscureo ako vi niste deo snaga haosa, mraka i bezumlja koje ne žele dobro ovoj državi. Balvani na putu u Evropu. Da nije vas mi ostali bi protutnjeli do Brisela.
Stidite se, evnusi.

Dobro ste me čuli. I nešto se mislim, trebali smo čika Veran i ja sve da vas pohapsimo. Pa kad se budete tuširali na čučavcu, kad vas budu tukli mokrim peskom i kad se posle zapišate sebi za vrat, neće vam na pamet pasti da mislite svojom glavom.

Vi ste našli da pravite selekciju filmova, otkud vam pravo da čitate šta vam je volja, jeste li nekog pitali koju muziku je poželjno slušati. Naravno da niste, ali za obraz ne znate.
Izrodi, pa zbog vas je onaj prepošteni Dragojević i pravični Srđan koji je Ivicu nazivao spermatozoidom (ili punoglavcem, sve jedno) morao u SPS. Botu ste vi naterali da onomad pred reformisanim slobistima počne govor sa: drugarice i drugovi. Oteraste, tad me duša zabolela, Tomicu na operaciju u Nemačku; sunca ne videli, pa zar švabama pod nož rođenog ministra. Ne znate sva slova ali nateraste Milana, zadužbinara Beka da kupi Novosti, da od svoje sirotinje i čamotinje odvoji kako biste imali šta da čitate. Zbog vas je postojao rizik da predsednik (nam mili) silna izvinjenja piše u mraku, moljci nezahvalni bar ste mogli čoveka da obavestite da plati račune za komunalije.
Nekrsti, da Bog da vam se nikad muško ne rodilo, Koridor 10 samo zbog vas kasni. Obilaznica bi već bila gotova samo da ste otišli na “Šišanje”. Ali, niste jer ste naopaki. Ugledali se na poslanike. E, našli ste sa kim da se ravnate.
Pa šta je oštalo još, da počnete da ne poštujete  ovu zabranu pušenja i da se ‘ladno pozdravimo sa integracijama. Ma govnavom motkom vas treba. Sve smo uradili, ceo Upitnik popunili i da nas na ovom kamičku sapletete. Eno je Eštonka rida k’o da je Kisindžer umro.

Da ste se, bar, ugledali na ove sa 92. srpske televizije. Da ste brinuli o zdravlju nacije kao pomenuti ljubitelji lika i dela Keri Bredšo. Niko vam ne traži da ličite na Zverku, ali ste mogli da se povedete za primerom reditelja ovog bukvara bon tona i teška srca kažete da vam je (očinjska) namera bila da se realizuje projekcija filma za poslanike kako bi delovala “vaspitno” na članove Narodne skupštine. Zemljo otvori se, vidite li šta ste uzrokovali.

Postoji Ustav, postoji Poslovnik, izglasani i zakoni ali ovom rođaku Malog Bude, pardon, Stevanu Filipoviću nije teško da i sam da doprinos vaspitavanju “naše dece” koja su zavedena već, pročitali ste, i poslanicima. Ura za njega. I triput ura za čika Verana. Ovi njegovi su sa toliko emocija u srcu, suza u očima i surutke u glavi pročitali vest da je “Šišanju” prisustvovalo samo šest poslanika i predsednica Narodne skupštine. Nečuveno. Pa meni bi bar ovih cakanih mediokriteta bilo žao. Oni se ovoliko ne bi potresli da su morali da saopšte kako je Tadić prešao u naprednjake, Velja Ilić u Helsinški odbor za ljudska prava a Šešelj sa aerodroma uputio pravo kod Žena u crnom da im bude počasni predsednik. O tome da je umro Branimir Štulić ili se udala Marija Kilibarda, da i ne govorimo.

Imate li duše, aveti. Pokajte se pa možda neće nastaviti da prenose svaki jebeni turnir u tenisu, Farmu će prebaciti na kablovski kanal a možda i Telekom stvarno prodaju i ne ostave ga ovim napaćenim radnicima i narodnim kuhinjama. Dakle, uzmite se upamet. Ako za Boga ne znate, bar se čupavci prepoznaju. Marš na “Šišanje” ili nema večere.

Povezani tekstovi:

Comments

  1. Brka05 says:

    Odlican teks… Da nam zivi zivi Telekom !!! 🙂 🙂