Jun 1, 2009
2 komentara

Kako je Bota uskočio sebi u stomak

 

Bota opet malo pretio

Boris Tadić, predsednik Srbije i Demokratske stranke reče u subotu (na Glavnom odboru DS-a) kako su sve stranke u Srbiji ogrezle u korupciji. Čoveče! To mi koji glasamo za iste te stranke, sumnjamo, poodavno. Dakle, Tadić ne radi dobro svoj posao. Kasno reaguje. A ko kasno reaguje, ne treba da sedi tu gde sedi.  

Kaže, on to zna jer je i predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost. Ne znam kako vama zvuči ova izjava, ali meni je ona identična kao da je rekao: znam ko je ubio Slavka Ćuruviju, znam ko je ubio novinara Milana Pantića, znam gde se nalaze nepohapšeni članovi Zemunskog klana"¦eto znam, ali ništa ne činim. Samo vam saopštavam kako sam pametan i sve znam.  

Dakle, Bota (kako ga naziva Magični Ćira) je sam sebi uskočio u stomak. Ovo je mnooogo teška izjava koja rađa milion i jednu sumnju. Prvo, što sam već rekao, da nije dorastao zadatku. Drugo, može biti, nekog ili nešto krije. Ili kalkuliše. Ili trguje. Pa zato što ništa ne preduzima, već samo konstatuje i preti. Čak i da je ove porazne činjenice video tek u petak (a nije) imao je dovoljno vremena da podnese krivične prijave, da kaže (bar kao predsednik stranke) ministru policije, tužiocima i ostalim "institucijama sile" šta zna. Ili je, bar, mogao da na  Glavnom odboru (mada se ovakve stvari ne govore na GO već na nekom drugom mestu, jer on nije predsednik Saveta za nacionalnu bezbedost zato što je predsednik DS-a, već Srbije) kaže kako će već u ponedeljak uraditi ono što se mora uraditi, odnosno, da učini nešto konkretno.

Kad u ponedeljak, eto Ivice. On poruči nešto slično kao Bota i reče kako će nešto konkretnije biti za koji dan. Daće (konačne) ostavke? Otići će da pecaju ribu na Moravi ili da igraju šah na Kalemegdanu? Ma, neeee. Iskoreniće korupciju? Pohapsiće pola političke scene? Ma, neeee. Pa kad nisu posle Insajdera neće ni sad. Što reče moj prijatelj Slavoljub from Simanići: ovde da neko odnese zgradu Vlade Srbije, niko ne bi reagovao, samo bi rekli kako su našli investitora koji će napraviti još bolju i lepšu. Ovo je delom i zbog medija. Ogromna većina njih je (svaka čast "Blicu" koji je i danas imao odlične tekstove i redakcijski komentar na ovu temu) zaključila izveštaje sa GODS konstatacijom kako je Tadić poručio poslanicima da od većih plata nema ništa. Sam Tadić je bio mnogo obazriviji pa je to poručio "svojim" poslanicima, a novinari ne moraju da budu obazrivi. Njima je Bota sve. A ko misli drugačije, nema ni njemu ništa od honorara.  

Najzad, šta će biti. Ama ništa ljudi moji. Ništa.

Povezani tekstovi:

  • Nema povezanih tekstova

Comments

  1. Ivan says:

    Cuvajte se sitne ribe, krupne ribe moraju nesto da prezalogaje, cisto radi rejtinga. Misevi budite bezbrizni, na vas jos nije dosao red.

    Ipak je najbolje biti na vrhu koruptivne lestvice, male su sanse da ces biti pojeden, a i ako te pojedu znas makar zasto su to ucinili.

    Cuj ogrezli u korupciju, ukiselili se.

  2. Miljana says:

    Bota je vec naucio novinare kako da se ponasaju, sta smeju da pitaju i gde, jer nije umesno postavljati pitanja tamo gde im nije mesto. A onda kad se pojave ”nekulturni” novinari koji pitaju svasta, Bota opet deli lekcije, naravno, pricom. Retorika mu je, izgleda, oduvek bila jaca strana… Mada je pricao i sta ce sve da RADI, al to bese davno, u izbornoj kampanji…