Aug 28, 2009
0 komentara

Mladić u najavi

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je prošle nedelje da ima pomaka u potrazi za haškim beguncem Ratkom Mladićem i izrazio očekivanje da će Mladić biti uhapšen do kraja ove godine.
"Očekujemo to. Akcioni tim i državni vrh svakodnevno i uporno rade na ostvarenju konačnog cilja – da lociramo, uhapsimo i predamo tribunalu Ratka Mladića i Gorana Hadžića", rekao je Vukčević.
On je ponovio da postoji dobra koordinacija svih službi i državnih organa, politička volja za hapšenje Mladića kao i svest da je svaki dan odlaganja veliki gubitak za Srbiju.
Ratko-Mladic
Da nije kao što jeste i da pre ove nije bilo pregršt – što Vukčevićevih, što Ljajićevih – najava "da će Mladić biti uhapšen do kraja godine" ovu izjavu bismo tretirali kao prvorazrednu vest. Ovako možemo licitirati da je Mladić lociran ili da se barem došlo do nekih konkretnijih podataka o njegovom kretanju i skrivanju, da je Vukčević dao izjavu u funkciji konstantnog spremanja javnosti na "pravu vest" ili, najzad, da je u pitanju samo pravdanje za primljenu platu. Ono što je sigurno jeste da će i "kraj godine doći" pa bi od Mladića u najavama mogli da dođemo i do Mladića u Hagu.

Povezani tekstovi:

  • Nema povezanih tekstova