Oct 28, 2010
Nenad Zorić
2 komentara

Šta ćemo kad tebi počne zviždanje Petroviću

Pizon. Bolje da ga ovakvog pamtimo“Trenutno razmišljam da proverim još neke golmane. Nije dobro da se stalno oslanjamo samo na jednog”, otvorio je dušu novinarima Vladimir Petrović. Veliki igrač i nedokazani trener. Jako rečit čovek. Toliko razborit da je Ekrem Jevrić za njega Demosten. No, nije on tu da drži govore, već da selektira.

A ne, nisam za Antića. Od starta. Uvek me čudilo veličanje čoveka koji je na kormilo reprezentacije došao, tek, kad nije imao gde. Osporavao sam Radomira i pre i posle onog debakla u Africi. Naprosto, znam da je sport sastavljen od pobeda i poraza, ali mi nikako nije ulivao poverenje čovek koji o sebi priča u trećem licu. Za sad jednine.

Ali, kao prema starom srpskom receptu, odosmo na gore. Dublje. Ni Pižonu nešto ne ide ovo selektiranje. Razumeo bih onu njegovu rečenicu sa početka posta da je osim Stojkovića (koji, da se razumemo, nije Iguita, Van der Sar ili Anđelo Peruci, ali boljeg nema) na led stavio i čika Dejana Stankovića pa i Nemanju Vidića koji za reprezentaciju ne pruža ni petinu onoga što pokazuje igrajući za Mančester.

Reče još Petrović, kako je na sve igrače loše uticalo zviždanje Stojkoviću na utakmici sa Estonijom, očito želeći dodatno da opravda izostavljanje pokajnika Vlade i onu sramotu od tri primljena gola.

Da li to znači da i predsednik Karadžić treba da ode jer se i njemu žviždalo. Hoće li prestati da zove onog nesretnog Žigića (kome se, doista, ne zviždi – ali iz sažaljenja) kad mu to poruče sa tribina.

Najzad, znači li to da, ako neko obija trafike, na njih treba staviti katanac. Da li je potrebno povući sva vozila javnog prevoza sa ulica, pošto uvek ima onih koji ne plaćaju karte. Treba li detetu koje dobije jedinicu iz matematike zabraniti da ide u školu.

Ne Vladimire. Lopove u zatvor. Kontrolore u autobuse. A sa detetom se popriča, provežbaju zadaci, pošalje na dodatanu nastavu i obavezno u školu. Sa Stojketom, kao sa svakim detetom, se popriča Petroviću, radi na treninzima i stavlja na gol u zvaničnim utakmicama.
Tako je bolje i za tebe. Već vidim neke koji stavljaju dva prsta na donju usnu i uzimaju vazduh. Onda će to uticati na sve igrače u reprezentaciji. Ponajviše na tebe.

Povezani tekstovi:

 • Nema povezanih tekstova

Comments

 1. Iva says:

  vrcavo! me, like it!

 2. Desimir says:

  Gospodine Zoriću ,
  ništa strašno, sve se da rešiti. Evo, preko Vas bih FSS ponudio jedan patent:
  Patent kako da reprezentacija osvoji evropsko prvenstvo u fudbalu sa mogućnošku primene i na druge sportove a i šire

  Fudbal, kao takav, me ne zanima niti se u isti razumem, medjutim, znam kako bi mogla reprezentacija zemlje x u fudbalu da postane šampion. Angažuje se gospodin Ivan (bilo bi poželjno da ima i rusko prezime) ubaciš ga u publiku , naravno protivničke ekipe, čovek odradi svoj posao i 3:0 za nas.To nije kraj, ako i tada neka ekipa bude bolja od nas ovog gospodina angažujemo na svim njihovim utakmicama. Jedini problem je ako sam ovaj patent prodao i drugoj ekipi i sve utakmice budu 3:3. Ivan jedno vreme (poluvreme) bude na jedoj tribini a drugo na drugoj. Za finalnu utakmicu važi ko da više.Evo dok ovo pišem dobih dojavu (mislim da se tako kaže) da su mi legle neke pare iz Italije. Dobio sam prve pare na ime mog patenta i autorskih prava. Vidiš radi.