Apr 19, 2009
Nenad Zorić
0 komentara

Sikteruša

kafa-sikterusa1

Čitam pre neki dan kako se ovi što vladaju, a još uvek nisu kadri da upravljaju, još uvek nisu dogovorili o smanjenju broja ministarstava u Vladi Srbije. Piše da je ovo tema o kojoj se i "dalje raspravlja" ali samo sa jednim ciljem "kako što više iznervirati koalicionog partnera, dok niko ne razmišlja o tome da je suština smanjenja Vlade u efikasnijoj upravi". Dakle, ništa novo.

U istom tekstu antrfile sa naslovom: "Dinkić plaća kafu za celu Vladu". Kao, na sednici Vlade toga dana neće biti besplatnih pića, ali bi prema dogovoru među ministrima, prvu turu kafa trebalo da plati ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Za turu koju čine kafa i kisela voda za sve koji prisustvuju sednicama Vlade, lider G17 plus trebalo bi da izdvoji oko 2.500 dinara. Dogovoreno je da svaki član Vlade plati sam po jednu turu, što praktično znači da će biti dužni da dva puta godišnje plate piće kolegama.

Kad bi ova mera pratila smanjenje broja ministarstava, savetnika, državnih sekretara, pomoćnika i ostalih levih smetala koje popiše i proćerdaše svaki dinar poreskih obveznika i još  mnogo i mnogo ušteda na milion i jednoj (bespotrebno) rashodnoj strani, onda bi i ova kafa bila pokazatelj ozbiljnosti. Ovako, sve ovo liči na još jedan vic u nizu, koji em nije smešan em ne priliči ministrima bilo koje, a posebno Vlade u krizi, da bude njegov kreator. I mogla bi, ako se ministri ne uzmu u pamet, da bude poslednja, odnosno ona koja se kuva gostima pre nego što ih oterate iz kuće. Narodski: sikteruša

Povezani tekstovi:

  • Nema povezanih tekstova