Jul 6, 2011
25 komentara

Zorzi, pičkica ili hejter

"Mama, dođi mama"¦ e sad, ova majka je izdržala čet’ri muškarca u kući".
Posle ove Noletove rečenice sam zaplakao. I plakao sam sve vreme dok je gospođa Dijana govorila. Neka je više takvih, tako joj Bog pomogao!
Jesam li pičkica?

"Novak Đoković je prvak Vimbldona". Posle ove rečenice Igora Vujičina odmah sam pomislio: kad bi još i porez plaćao u Srbiji. Gde bi nam kraj bio.
Jesam li seronja?

Odmah posle osvajanja ove titule (istog dana u Londonu) Boris Tadić, predsednik Republike Srbije (izabran na neposrednim demokratskim izborima) delio je svoju titulu kao da mu je od tate ostala.
Hoću li ja to da kažem da podržavam Mahatmu iz Bajčetine?

Svega ovoga, naime, ne bi bilo da su Srbi, na primer, više slušali Davora Sučića. I daleko više se potrudili da razumeju ovog pesnika sa Baščaršije.
Ako ništa nisu naučili iz one Dučićeve "hemijski čiste lirike", ako nisu hteli da izvuku pouku iz Branimirovih "žFiligranskih pločnika" i pomognu Štuliću da sazna "šta se događa kad mrtvi fazani lete iznad naših glava, a ni jedan ne pada", onda je nekako i razumljivo što od Sejove "žPočasne salve" razumeju samo dve reči: počasna i salva. Pogotovu ovu drugu.

"žHejtuješ Noleta", kažu mi.
Zameraju mi to i prijatelji. Te zato ovaj tekst.

Ne. Ne hejtujem ga.
Ponosan sam na njega. Ali zbog nekih drugih stvari.
Milo mi je i raduju me sve njegove titule, ali u poređenju sa vrednostima koje ovaj časni mladić promoviše, mi se jebe za Vimbldon i sve te žute loptice. Pravo da vam kažem.

Ponosan sam na njegov izbor devojke, na primer.
Videste li u čemu je došla na proslavu. U plavim gaćama kao Goca Tržan ili u dugoj haljini. Videste li u novinama i jednu njenu sliku sa golim stomakom. I njoj je vrućina, ali ne šeta gola ulicom. To je, naravno, zasluga njene majke ali i Noletova jer ju je on birao.
To niko nije primetio. Ni pohvalio.

Ponosan sam i zbog toga što se na onu Tadićevu ponudu nasmešio, rekao da bi on da nastavi da se bavi sportom, da mu je drago što je tu bio predsednik države ali da ne bi u politiku. Dakle, ovaj čovek u belom sa 24 životne godine zna šta je društvena podela rada. I da se titule ne poklanjaju, kad ih već osvojiš.

Jako sam ponosan na to što je pre potpisa na zastavi SPC iz Londona koju su mu doneli u press salu poljubio grb na njoj. Sve je bilo uživo, u direktnom prenosu. Spontano. Dakle, Nole to ima u sebi. Ostalo mu od nekog od onih đedova koje je zvao da stanu pored njega na bini.
Jel’ neko u danima euforije pomenuo ovaj detalj?

Hejtujem ja, gospodo, nešto drugo. Ispižđuje me i što niko ne kaže kako je Đoković mnogo normalan. Bre!

Ej, čovek osvojio gotovo sve što se osvojiti može, ima novca više nego onaj Blejkov sin u "Dinastiji", ali zna šta je porodica. Nije otišao da se "natanka sa ortacima" nego zove na binu tetke i đedove. Pa 90 odsto današnje omladine kad zaradi dovoljno za prvo odelo kod šanera zaboravi i vlastito ime, a ne ko mu je rođo iz Kragujevca.

To što mi je lično draže ono Danilovićevo zakucavanje preko Arvidasa Sabonisa onomad u Atini no svi turniri u tenisu, nikako ne umanjuje Novakov uspeh.

Ali ja taj njegov uspeh neću zaboraviti za tri dana kao što oni – kojima je jedini vid podrške Đokoviću taj da napišu "Bravo Nole" na nekoj od društvenih mreža – zaboravljaju Mileta Isakovića i rukometaše koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, koji su zaboravili ono "koga su oni hteli da bombarduju" koje je iskuljalo iz Vladimira Grbića posle pobede odbojkaša nad Amerima, koji prenebregavaju da je na toj Banjici i Igor Milanović, za koje je Kari Pešić trener bez angažmana a za mene čovek koji je ovog državi i meni doneo titulu svetskog prvaka u Indijanopolisu 2002.
Dakle, pizdim od zaboravljanja.

I ovi pobrojani ljudi su promovisali Srbiju. Pa nije valjda Aleksandar Đorđević onaj 41 poen (9/12 trojke) dao Litvancima zbog Sekine babe zdravlja. Njegove žene Seke, ne ove pevaljke Aleksić.
Zar nije promocija Srbije i kad Kusta predsedava žirijem u Kanu. I, da ne nabrajam više.
Pizdim od površnosti. Tumačenja gomile. A gomila je najlošiji tumač istine. Ko mi ne veruje neka pita Lucija Aneja Seneku.

To hejtujem, gospodo.
To što nikako da se naučimo da stvari nazivamo pravim imenom.
To što ste onomad Radomira Antića hteli da birate za predsednika, pa sad zaboraviste i da postoji.
To što ćete se doktora Stojkovića u Leskovcu setiti kad umre.

To što vi samo volite Novaka a ja bih uz to voleo i da je sreće da porez plaća u Srbiji.
Ne, ništa on Srbiji ne duguje. Opet grešite.
Samo kažem, ma koliko ga poštovao, da se srbovanje najbolje pokazuje prebacivanjem računa u Beograd.
To vam je kao ono onomadašnje – ko je veći vernik Koštunica ili Đinđić. Prvi se prekrsti, drugi uvede veronauku u škole. Prvi poljubi patrijarha u ruku, drugi napravi donatorsko veče za Hram Svetog Save.

E, to ne želim da prihvatim. Glofikovanje fasade i ponižavanje suštine.

Činjenica je da Novak najbolji. Činjenica je da se u Srebrenici desio zločin. Koliko su za to krivi ili zaslužni građani Srbije. Ama baš ni malo.

Dakle, to što je došao u Beograd je njegova dobra volja. Nesebičnost da podeli svoj lični uspeh. Lični, još jednom.
Ni to niko nije pomenuo. Da je ovo uspeh Đokovića i njegove porodice.
Njegova je vrednost što nije repa bez korena. Što mu treba poistovećivanje sa nekim.

Ponosan sam i što ne kaže "kevo iskuliraj" nego "mama, dođi". Što ne kaže "ovo je majka svetskog prvaka", nego pominje kako je ona skromna plava gospođa heroj koji je izdržao sa četiri muškarca.
Hranio ih, prao, oblačio i prodavao pljeskavice na Kopaoniku.

Shvatam i da se velika većina građana Srbije poistovetila sa pobednikom. Jer im je to bilo potrebno kao lek za decenijske frustracije. Razumem i da deci daju imena po svetskom teniskom prvaku. Pa Novak je lepo ime.
Ali ne razumem kako niko da kaže tim ljudima da je "Đoković teniser" jedan u milion. Da je tenis individualni sport. Da je, pre svega, skup sport. Jedna pljeskavica košta oko 150 dinara. Pa vi računajte koliko ih je trebalo napraviti.

Niko da im kaže da to što hoće da im deca budu vrhunski teniseri jeste bolje nego da budu na ulici, ali da u isto vreme može imati katastrofalne posledice. Gomilu frustracija i kod njih i kod te dece, kad dođe do neuspeha.
I posle jebo sve pare sveta.

I moja mama Stojana je izdžala sa četiri muškarca.
Nije prodavala pljeskavice ali je posle redovnog posla svo slobodno vreme provodila u šumi tražeći pečurke za prodaju. Moje poistovećivanje je, kao što vidite, malo drugačije.
Zato sam zaplakao.

Pa me zovite kako hoćete. Pičkica, hejter ili samo Zorzi.
I dalje ću se držati one da "sitnice čine savršenstvo, ali da savršenstvo nije sitnica".
A vi gajite vrednosti koje vam volja.

https://youtu.be/Aho39nAhcnY

 

 

 

 

Povezani tekstovi:

Comments

  1. anonymous says:

    Tekst je odlican!

  2. nole says:

    Nisi ni hejter ni nista…ali brate mili iznosenje apsolutnih neistina, i poistovecivanje subjektivnog misljenja sa miljenjima pojedinaca ti je nepotrebno!!Nole je doziveo toliku naklonost bas zbog toga kakav je covek,a ne zbog nekog trofeja!!

  3. Novica Golubovic says:

    Moj ortak iz kraljevine Jordan je bio prvi arapin koji je osvojio Everest pretprosle godine. Dok se je peo na sumit nosio je broj kraljevog licnog telefona koji je trebao da nazove samo u slucaju da osvoji vrh. Kada ga je pozvao bilo je u pola noci u Jordanu i probudio je kralja. Oprosteno ti je sto me budis, ovaj mu rekao..
    I ne samo to. Vec je zbog tog uspeha dobio i titulu viteza, auto, kucu i jednu zelju koju bi mu kralj ispunio. Ta zelja je bila 250 000 dolara za njegov sledeci poduhvat , osvajanje severnog i juznog pola. Sama viteska titula nosi mnogobrojne povlastice i olaksice…
    Taj moj ortak Mustafa zivi ovde u Edinburgu u Skotskoj i ima bankovni racun ovde a ne u Jordanu. I niko ga zbog toga ne napada tamo odakle je vec su svi ponosni sto je bas Jordansku zastavicu ostavio na Everestu.
    A Djole pobije nasu srpsku zastavicu na tenisnom everestu i dobije sta od Srbije i Srba? Zasto nema racun i neplaca porez u Srbiji? Jel toliko vredimo kao nacija?

  4. JOVKE says:

    Zorzi, pičkice ili hejteru, zanimljiv ti je i dobar tekst ako se izuzmu neke tvoje konstatacije oko poreza, Srebrenice i sl., shvatili smo da si načitan, da si elokventan, da pratiš sport, da imaš dobru memoriju ali isto tako imas i “taj” nadmeni stil pisanja, pljuješ po svemu pa onda opet hvališ, tako da se stiče utisak da neznaš šta hoćeš..
    a imaš samo 32 godine života, pravi novinarski talenat, pa ti si Nole u novinarstvu , nema šta!
    Inače taj tvoj stil je obično odlika razmaženih i nadmenih, a i uostalom kako vidim u biografiji nisi odslužio vojsku kako to je to dolikovalo tvojim precima onda mi je i jasno o kakvoj se osobi radi..
    Elem, kako kažeš “jebe mi se za Vimbldon i sve te žute loptice” shvatamo da ne ceniš uopšte ovaj sport i nemaš pojma uopšte o tenisu,i šta znači biti broj 1 na ATP kao i osvojiti Wimbledon. Pretpostavljam da voliš fudbal, navijaš za Partizan kao tvoji “đedovi” i verovatno svi mi sad trebamo isto da volimo taj sport, u koji se ulaže decenijama, jedna rupa bez dna, a tek navijači fudbalski i vandalizam na stadionu i van njega to je posebna priča, i naravno afere i korupcije vezane za naša dva najtrofejnija kluba.. verovatno je to bolje i kulturnije od tenisa.. a na kraju možda se i nama jebe za nekih 11 majmuna što trčkaraju za loptom 90minuta, pa posle toga sedaju u džipove i direktno na splavove i striptiz barove, bahanalisanje sa sponzorušama uz turbo-folk estradne umetnice..a ne kao Nole što vozi bicikl po gradu a mogao bi da vozi najskuplji auto na svetu (to si zaboravio da spomeneš), i onda spominješ “kad bi još i porez plaćao u Srbiji” i “Samo kažem, ma koliko ga poštovao, da se srbovanje najbolje pokazuje prebacivanjem računa u Beograd” hahahaha pa ti si stvarno smešan..
    kako ne kažeš račun u Srbiji a ne u Beogradu, to dovoljno govori o tvom opredeljenju i tvom lokal patriotizmu, “Trepča radi Beograd se gradi”.. pa drago mi je što je Nole pametan toliko što ne plaća porez ovoj državi. Zašto da plaća, kome te pare da idu, da se finansiraju stranke, poslanicima koji ni ne dolaze u skupštinu, da njima idu možda te pare, da se opet neko “ugradi” i da pojede vuk magarca i nikom ništa,pa ljudi naši iz dijaspore neće novčano pomognu otadžbini jer znaju da će opet neko da se ugradi da nenamenski potroši taj novac a ne ovo što pričaš.. Pa koliko svetskih sportista, glumaca, biznismena je prijavilo prebivalište tamo gde i Nole, i oni verovatno nisu patriote po tvom “finansiskom” kriterijumu patriotizma..
    Inače sad mi je jasno otkud toliko da si promenio redakcija, kako si naveo u tvom si-vi-ju i zašto te zovu hejter a možda i kontraš…
    Zorzi, nije loše, s’obzirom da si još mlad i fali ti iskustvo, ali znaj da i Noletu trebalo je dosta vremena da prođe da bi sazreo i bio br.1 u tenisu..
    Pozdrav i ništa lično!

    1. Nenad Zorić says:

      @Jovke

      Izvesni Samardžić (piše o tome Kiš, a ja ti parafraziram prema sećanju) poklonio je svoju knjigu, na svoj rođendan, sa svojeručnim potpisom – Ivu Andriću.

      “Lep je font”, bio je jedini Andrićev odgovor na Samardžićevo pitanje: “Kakva mi je knjiga?”.

      Veliki Sergej Lukač je rekao: “Činjenice su svete, komentari slobodni”.

      Elem, kao što vidiš pustio sam ti komentar. Ni zerez nisam promenio.
      Moj komentar tvog komentara je isti onaj koji je Andrić udelio Samardžiću za knjigu mu. Lep je font kojim je kucan.

      Sad činjenice:

      1. Jedno je nešto ceniti ili ne ceniti, a sasvim drugo imati neko znanje o tome što ceniš ili ne ceniš.
      Ti, na primer, ne ceniš moj tekst, ali znaš sve o meni jer napominješ (u nekoliko navrata) da si čitao moju biografiju.

      2. Tebi se, kad čovek bolje pogleda, samo čini da znaš sve o meni. Jer, tačno je da živim u Beogradu, ali sam rođen u “sunčanoj Kaliforniji” koju geografi greškom krste kao Nova Varoš.
      Samo ti se kaže da ovo za lokal patriotizam nije činjenično tačno.

      3. Dakle, na Zlataru. Na oko 1.200 metara nadmorske visine, pa na to dodaj mojih 197cm (bez patika) i shvatićeš da mi je nebo jako blizu.
      Sudbina, šta ćeš.

      4. Kad smo već kod neba i “nebeske udice” činjenično nije tačno da sam ja “Nole u novinarstvu” (kako me ti časti) već novinarski Luis Ferdinand Alsindor. Ne moram da ti pojašnjavam da je to Karim Abdul-Džabar. Pa znaš ti šta je 38.000 poena. A šta “horog”.

      5. U redakcijama, kao i u fabrikama, se dobijaju otkazi. Ja ih, gle opet sudbine, dajem.
      U redakcijama se, kao i u fabrikama ili Vimbldonu, ceni kvalitet.

      6. Kad si već rešio da se baviš mojim likom i delom, preporučio bih ti da se o pomenutom kvalitetu raspitaš kod mojih urednika.
      Redom: Filip Švarm, Slaviša Lekić, Zoran Pavić, Mijat Lakićević, Nenad Lj. Stefanović…
      Šta god ti oni kažu o meni, ja potpisujem.

      7. Pa naravno da ništa ne shvatam lično. Po Bogu brate. Lične komentare cenzurišem. Tvoj je tu za svjek i vjekova. Da narod čita i smeje mi se u lice. Kad si me, jadnog, prozreo.

      8. Zdrav ti meni bio 197 godina gospodnjih!!!

  5. Pavle says:

    Površno, konfuzno, rasuto, bez jasnog smisla i poruke. Valjda je pisanje teksta sledilo tok misli, šta li… što je iskrenost i spontanost koju pozdravljam, ako je to u pitanju.

    Najviše me uveseljava to što svo koji se šatro zgražavaju Đoković hajpom (hype) svojim nastupima, po prirodi stvari, tom hajpu samo doprinose. A ne mogu da izdrže a da ne kažu i oni nešto, jer je ceo taj anti-bilošta stav samo nezrela, adolescentska potreba da se po svaku cenu privuče pažnja na sebe, u ovom slučaju tako što će se “biti drugačiji od drugih”. Toliko puta viđeno…

    Inače svi nabrojani sportisti su i te kako bili i u medijima, i na nišanu političara (ovo ne čudi), i dočekivani od strane desetina hiljada klinaca, i pravio se ceo hajp. Kratko ti je pamćenje. Ili pak lepše zvuči kad se veruje (ili slaže) da je bilo drugačije, samo da bi se dalo na značenju svojim rečima.

    Džabe pokušavaš da uviješ svoj stav u šareni papir; odaje te onaj porez, kao i mnoge druge tebi slične nezrele pojave.

    Na kraju krajeva, cela euforija oko Đokovića trajaće par dana, i onda će se ljudi okrenuti nečem drugom. Kao što i treba jer je u pitanju samo sport.

    1. Nenad Zorić says:

      @Pavle
      Raduje me to sto si procitao tekst. Takodje me jako veseli sto si ga razumeo.
      Hvala ti sto si me prosvetlio. Nesebicno, sto je retkost. Ziv ti meni bio tako pametan.

    2. JOVKE says:

      Pavle svaka čast, kratko i lepo rečeno.

  6. Majkl.Džekson says:

    Odlična ideja provejava kroz tekst, ali je loše upakovano. “Filigranski”, bez t (povelo te je “flagrantno”). Stičem utisak da intelektualisanjem tražiš od publike da ti bude pokorna. Ne valja ti, Napoleone. Spusti ga malo, biće dobro i za tebe jer će biti dobro za nas.

    1. Nenad Zorić says:

      @MDzekson
      Majkl, pa to si ti. Pa kako si covece? Kazem ja, roming suzama ne veruje. Lepo sto si se javio.

  7. Maric Dragan says:

    Zaista predobro napisano, pomenuo i Grbica ‚‚Koga su oni mislili da bombarduju‚‚ recenica koja ce ostati do kraja zivota kao i svi odbojkasi koji su toliko uspeha ostvarili poslednjih petnaestak godina a tako malo im se paznje posvetilo….

  8. Bata says:

    Gadjas ga bas u srce… Onako ljudski… Iz oka suze pustaju ljudi koji osecaju, zivi su i vole, bas kao Nole… I uspeh jedne porodice, Djokovica, iako nije nash, Novak nam je darovao kao da je deo zajednicke borbe do 1. na listi i najboljeg na Vimbldonu. E sto se tice tog poreza, pa nek placa gde hoce. Platio je kroz one pljeske, i kroz odricanja. Nemoj da smo kao fol borci protiv profitera, koji nikad nije doneo rezultate u Srbiji. Dakle, verujem da ce Nole, dok to god bude zavisilo od njega, jednom i taj porez platiti Srbiji. A ne mora i ne treba da puni budzet ovakvoj zemlj. Pobrojao si bas sve one vrednosti koje ovaj nas Srbin visoko vrednuje i na toj obrazovnoj komponenti njemu hvala. Valjda ce ova deca to da osete, posto oci odavno niko nema da vidi.
    Eto, ne znam te al bas mi se dopao tekst, inace ne stignem da procitam nijedan do kraja, mnogo brzo pisu 🙂
    I da, Danilovic i Sabonis zaista epska pesma, kao i saletove famozne trojke… Kosarka zauvek.
    Ziv bio, ziveo nam Nole i nek se sto pre nastavi i umnozi ta njegova porodica… O tati vidim nisi trosio mnogo reci, zrtvovao se, mada mi je najmutniji od svih. Hvala i zivela nam Srbija uz Noleta i …

  9. mira says:

    paznja autore..cemu ovakvo skeniranje jednog vanserijskog talenta, kao dobar je nole i sve to ALI ipak covek ne placa porez….zasto uopste ALI? odakle uopste nekome pravo da jednom djokovicu zameri na tome, detetu koje je guralo napred bez ikakve pomoci drzave? trenirala sam tenis i znam koliko je tesko naci sponzora, za sve su kljucni roditelji, koliko su spremni daleko da odu, svoje zivote podrede detetu i sportu? u pitanju je neshvatljivo odricanje, narocito kad takve snove gajite u Srbiji koja ovakve talente ne samo da ignorise vec i ne primecuje…a onda kad neko postane broj 1 shvate da imaju brend u koji su ulozili 0 dinara….i posle toliko odricanja, pozajmica, finansijskog posrcnuca na licni teret, ne razumem zasto neko uopste smatra da novak porez placa na pogresnom mestu? da li smo zaboravili gde zivimo? danas kad dete saljete na teniski turnir, troskove smestaja placa roditelj, prevoz placa roditelj…za jedan osvojen pehar potrebno je toliko novca, gde je tu drzava i podrska talentima? ako niste trenirali tenis i niste iz tog sveta, budite oprezni i pazljivi sa recima

  10. Laki says:

    Simpatično, mada meni liči na onu drugu “gomilu”. Istina je negde između te dve gomile…
    Svaka čast za brisanje prašine zaborava sa nekih stvari.

  11. Samuele says:

    Da, tekst je odlican…zanimljivo da si djindjica ustolicio kao borca za prava SPC….sta ce da ti kazu danasnji profesionalni branioci njegovog lika i dela koji se prema crkvi odnose gore nego komunisti…
    a bas me zanima kojih to 10 veslaca imaju uspeha kao Djokovic…
    ja znam, recimo jednog narodnog poslanika koji je bio prvak sveta u banatskim sorama…
    u cetvrtfinalu pobedio ekipu iz susednog sela, u polufinalu polupijanu ekipu iz rumunskog dela Banata a u finalu ekupu iz drugog dela svog sela…
    uz malu pomoc sudija…
    je l on rang Noletov?
    Jesu Jasna Sekaric, Aleksandar Sapic i slicni imali uspehe poput Djokovicevog?
    Ili su blizi ovom narodnom poslaniku?
    I koji su to Djokovicevi politicki stavovi?
    Je l taj sto ponosno dize tri prsta, ne gnusa se toga kao Zarko Korac ili kao onaj vernik, sto ga krstio Amfilohije a koji je nekada studente pozdravljao sa tri prsta?

  12. Svaka čast Majstore!

  13. @stivanss says:

    Uspeh se ne prašta.
    Ne razumem zašto je stanovništvo ljubomorno i zavidi mu na uspehu,Ako su košarkaši,odbojkaši,vaterpoliti,plivači ,dočekani sa svim počastima ,Zbog zašto se pravi cirkus, i može jedan Novak.
    Država koliko ulože u SD Partizan i C. Zvezdu TJ U RUPE bez dna,sam da podsetim KK.Partizan je prošle godine dobio 200 000 e,bespovratno , A FK C.Zvezda dobila otpis dugova prema Državi, A Rep:Srbije u fudbalu koja ima 100 sponzora i gomila novca u opticaju i uvek se obrukaju.
    Država treba dodeliti sve počasti ,ipak odabrao je zemlju gde je rođen!!!!
    Ne budi te cinični oko života ,plaćanja poreza…..

  14. Mungos says:

    Svak cast za tekst. Objektivno, i vrlo realno, sto je u danasnje vreme jako retko.
    Ali ne vidim poentu potenciranja na tom porezu…
    On nije kao neki bogatuni u Srbiji, koji svoje bogatstvo grade na ledjima gradjana Srbije, a onda izbegavaju placanje poreza. Njih treba satrti. Covek koji svoje bogatstvo zaradjuje na turnirima, koji nemaju veze sa nama i nasom zemljom, nema potrebu da placa porez ovde. i da to radi, to ne bi bila obaveza, vec njegova dobra volja. A za tim nema potrebe.

  15. Milos says:

    Sve je to ok sto si napisao ali mi uopste nije jasno zbog cega toliko potenciras taj porez? Porez od svih tih turnira se placa u zemljama u kojima se turnir odigrava. Srbija jedino ima vajde od Serbia Open-a jer deo tog nagradnog fonda ostaje u nasoj zemlji. A opet, taj turnir smo dobili zahvaljuci kome?

  16. boylah says:

    Svaka cast! Odlican!

  17. Ka5aN says:

    Svaka cast druze! Ocekivao sam ovakav tekst !

  18. Iva says:

    Izuzetno postujem to sto Novak radi, sto deluje kao da je sa obe noge na zemlji [da li je, stvarno ne znam, buduci da ljude koje znam da su trenirali sa njim kazu drugacije i uopste ga ne vole…ali to nije ni bitno]. Drago mi je sto je bio da proslavi svoj uspeh sa svima nama… Nisam stigla da idem na docek, ali ukucani su gledali pa sam i nacula ponesto… Iskrena da budem, koliko mi je bio simpatican sto obozava mikrofon i da se zeza, toliko mi je bio i naporan u neku ruku ;))) To jeste samo njegov uspeh, ali nacin na koji ga pokazuje ostavlja utisak kao da je to uspeh svih…. I njega, njegove porodice, njegovog tima trenera, ali i nas… I zbog toga ga postujem, jer mislim da ljudima to predstavlja neki izduvni ventil…

    Ali mi jako smeta to sto sada stalno pricaju da je najbolji sportista u istoriji Srbije. Da je odlican, jeste… ali nemojmo se zanositi, decko ima 24 godine, jos je dug put pred njim. Ja smatram Srbiju za zemlju fenomenalnih sportista, tako da je i tesko odrediti ko je stvarno najbolji [mada opet smatram da je to sve individualno, ja sam kao mala najvise volela Rebracu i sada ga najvise volim, kao i sve kosarkase jer mi je to omiljeni sport]. Ali da zaboravljamo, to je vec standardno i opste poznato, tako da cu za kraj komentara samo citirati, meni nepoznatog, autora: “Samo vi bombardujte Srbe, oni ce to ionako sve brzo zaboraviti”.

  19. Ivan says:

    super text..

    neću da hejtujem, ali ako se boriš protiv površnosti onda mislim da nije trebalo da ubacuješ Srebrenicu onako površno.. just sayin’..

    ja mislim da smo itekako krivi za Srebrenicu.. o Noletovim političkim stavovima bolje da ne pričam..

    super je uspeh.. Outlier je nema šta.. nije ni prvi ni poslednji..

    mogu da ti nabrojim 10 veslača koji imaju više uspeha nego Nole, ali se ne plaća sport i nije popularan..

    sve je relativno..

    u svakom slučaju.. dobar text.. thumbs up!

  20. Posmatrach says:

    Au. Pravo u centar. Ostadoh textless. Svaka čast.

  21. Matori, ovde hejta nema ni trunke, ne znam zašto tolio insistiraš na tome. Tekst je fenomenalan i svaka ti je na mestu. A što se suza tiče, pa suze – emotivke, puštaju samo pravi muškarci, oni bez kompleksa i oni koji su nešto u životu značajno preživeli. Tako da svaka čast! Što na tekstu, što na suzama!